ΜΠΟΓΑΝΑ

Υλικά
·         3 κιλά αρνί μπούτι και χεράκι
·         1,5 κιλά πατάτες ολόκληρες (όχι πολύ μικρές)
·         1 κιλό ντομάτες λιωμένες
·         1 κεφάλι σκόρδα ακαθάριστα
·         1 ποτήρι χυμός λεμονιού
·         2 κ.σ. μπαχάρι σε κόκκους
·          Βούτυρο φρέσκο!!
·         αλάτι
·         πιπέρι
·         θυμάρι
·         δάφνη
·         Ελαιόλαδο
 
 
 
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί βάζουμε το αρνί και τις πατάτες. Ρίχνουμε από πάνω το μπαχάρι, μπόλικο αλατοπίπερο, το λεμόνι, τις ντομάτες, τα σκόρδα και στο τέλος το βούτυρο κομματάκια σκορπισμένα σε όλο το ταψί κατά βούληση. Προσθέτουμε λίγο λάδι και το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί το οποίο στερεώνουμε στο εσωτερικό του ταψιού ώστε το φαγητό μας να είναι τέλεια καλυμμένο. Από πάνω σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 200ο για 3 ώρες. Την τελευταία μισή ώρα ξεσκεπάζουμε το ταψί για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.